Järjestöjen sote- ja maakuntapäivä 14.9.2018 klo 9.00 – 15.00

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijassa sosiaali- ja terveysjärjestötoimijoille ja sinne mahtuu 70 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Tilaisuus järjestetään Kansalaistoiminnankeskus Matarassa, Matarankatu 6, 1. kerros, Tourujokisali.

Ohjelma:

Klo 9.00 – 9.30 aamukahvia ja ruisleipää tarjolla Tourujokisalissa
14.9.18 rullaava

Klo 9.30 – 9.35 Tervetuloa ja orientaatio päivään
Järjestöjen muutosagentti Anne Astikainen

Klo 9.35 – 10.45 Ajankohtaiskatsaus valmistelun etenemiseen ja viestit järjestökentälle

Maakuntajohtaja Tapani Mattilan tervehdys: Millaista maakuntaa olemme yhdessä rakentamassa?
Maakuntauudistus Mattila 14092018
Projektipäällikkö Pirjo Peräaho, KS 20201 -projekti: Valmistelun eteneminen valtakunnan ja maakunnan tasolla.
Uudistuksen tilannekatsaus Peräaho 14092018
Keskustelu.

Klo 10.45-11.00 Jaloittelutauko

Klo 11.00-12.00 Selvityshenkilö Tuija Braxin loppuraportin sanoma järjestöille, maakunnalle ja kunnille

Järjestöjen muutosagentti Anne Astikainen: Braxin loppuraportin nostoja ja toimenpide-esityksiä maakunnalle ja järjestöille.
Nostoja ja toimenpide-esityksiä Anne Astikainen 14.9.2018

KS 2021 -vastuuvalmistelija Mikael Palola: Järjestäjän näkökulma palveluiden ja järjestölähtöisen hyte-toiminnan rajapinnoista uudessa maakunnassa

Klo 12.00-13.00 Lounas (omakustanteinen)
Mataran pihapiirissä on kaksi lounasravintolaa: Tourujokisalin vieressä Jyvässeudun Työttömät ry:n Jokikievari ja viereisessä rakennuksessa Amican Siltavouti.

Klo 13.00 – 14.30 Maakunnan ja järjestöjen yhteinen hyvinvointityö. Kaksi työpajaa.

1. Asiakas- ja palveluohjaus järjestölähtöisiin hyte-toimintoihin. Työpajan vetäjänä Anu Pihl.
järjestötyöpajanmuistiinpanot
Työpajassa käydään läpi asiakas- ja palveluohjausta erityisesti järjestölähtöisten hyte-toimintojen piiriin.
Kuinka varmistetaan se, että palveluissa osataan jatkossa ohjata asiakkaita myös näiden toimintojen piiriin?
Mistä kenenkin tulee huolehtia ja missä vaiheessa?

2. Maakunnallisen hyte-suunnitelman rakentaminen. Työpajan vetäjänä Nina Peränen.
Nina Peränen diat 14.9.18 työpajassa

Työpajassa käsiteltäviä kysymyksiä:
Miten hyvinvointityö näyttäytyy nyt maakunnassa. Onko osallistumismahdollisuuksia? Onko toiveita ja ehdotuksia?
Kuinka järjestöiltä ja kansalaisilta saadaan entistä paremmin kokemustietoa virallisen tilastotiedon rinnalle?
Mikä on minun/ järjestöni panos hyvinvoinnin edistämiseen ja lupaukseni hyvinvointityöhön?
Lisäksi käynnistetään keskustelu siitä, kuinka maakunnassa osana hyte-kertomusta kerätään lista järjestölähtöisistä hyte-toiminnoista ja määritellään rajapintoja suhteessa markkinalähtöiseen palvelutuotantoon.

Pajojen tavoiteltavana lopputuotoksena on lupaus siitä, miten maakunnan ja järjestöjen yhteinen hyte-työ jatkuu.
Päivään osallistujat voivat osallistua joko molempiin pajoihin kiertäen tai olla toisessa pajassa koko ajan.

Klo 14.30-15.00 Loppuyhteenveto päivästä ja pajoista

Osallistujen kannattaa tutustua etukäteen Braxin loppuraporttiin ja/ tai siitä laadittuun tiivistelmään.

Tiivis yhteenveto päivästä:

• Tapani Mattilan viesti järjestöille oli se, että maakunnassa on tilaa kaikenlaisille ja kaiken kokoisille järjestöille.
  • Keski-Suomen järjestämissuunnitelma tulee kommenteille seuraavan kerran todennäköisesti marraskuussa 2018 ja käy sen jälkeen vielä usena kommenttikierroksen ennen kuin se menee maakuntavaltuuston hyväksyttäväksi.
  • Järjestöjen toivotaan edelleen kommentoivan järjestämissuunnitelmaa, sillä se on merkittävä vaikuttamisen paikka. Sen lisäksi sovittiin, että järjestöt tiivistävät substanssi-/ teemakohtaista yhteistyötään ja keskustelua vastuuvalmistelijoiden kanssa. Tässä työssä koordinoivana resurssina toimii KS vaikuttavat järjestöt -hanke.
  • Braxin raportissa esitetty järjestölähtöisten hyte-toimintojen lista luodaan maakunnassa yhdessä järjestöjen kanssa. Anne Astikainen jatkaa asiaan liittyen keskustelua järjestäjän kanssa.
  • Työpajoissa sovittiin, että sekä maakunnallista hyvinvointisuunnitelmaa että asiakas- ja palveluohjausta varten toteutetaan useita järjestöille suunnattuja työpajoja. Näistä tulee lisätietoa siinä vaiheessa kun työpajojen aikatauluista on sovittu.
  • Tietoa kaikista tulossa olevista tilaisuuksista kannattaa välittää eteenpäin omissa verkostoissa, jotta tieto tavoittaa mahdollisimman monet toimijat.

Laajempi kooste päivässsä käydystä keskustelusta ja työpajoista.
Muistiinpanot Järjestöjen sote- ja maakuntapäivä 14.9.18

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn