Keskisuomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja yhdistysten verkostot

Keski-Suomessa on noin 500 sosiaali- ja terveysalan paikallisyhdistystä (=sotejärjestöt). Näistä noin 1/5 on ikääntyneiden parissa toimivia, potilas-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjä on yhteensä lähes sata, lapsi- ja perhetyön järjestöjä noin 90 sekä yleisen terveyden ja hyvinvoinnin järjestöjä noin 65. Mielenterveys-, päihde- ja riippuvuustyön järjestöjä on noin 35. Omaisjärjestöjä, pelastusalan vapaaehtoisjärjestöjä sekä nuorisokasvatusjärjestöjä on kutakin alle kymmenen. Työllisyyden edistämisen parissa toimii kymmeniä (arviolta noin 30) järjestöjä ja säätiöitä.

Suuri osa sote-järjestöistä on verkostoitunut keskinäisen ja muiden toimijoiden kanssa tehtävän yhteistyön edistämiseksi.

Lisäksi maakunnan kansalaisjärjestöt ovat verkostoituneet yli toimialojen Keski-Suomen järjestöareenan (2008-) sekä Järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän (2019-) avulla.

Muokattu viimeksi: 01.11.2019