Ystäväksi maahanmuuttajaäidille- toiminta

Suoritus ajankohta: 14.05.2018 / Haku päättyy: 31.12.2018 / tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Järvi-Suomen Piiri/ Vapaaehtoiskeskus Jyväskylä

Tule mukaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistoimintaan. Juuri sinä voit antaa lasten ja nuorten elämään lisää iloa, onnellisuutta ja hyvinvointia!

Maahanmuuttajaäidit kokevat usein yksinäisyyttä, koska heidän läheisensä ovat kaukana ja sosiaaliset tukiverkostot puuttuvat. Toiminnan tavoittena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista, kielenoppimista ja tunnetta siitä, että he ovat osa suomalaista yhteiskuntaa. Toimintaan etsitään suomea puhuvia täysikäisiä naisia.

Voit toimia ystävänä myös maahanmuuttajaperheelle. Silloin tuet kaikkien perheenjäsenten suomen kielen oppimista ja sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Samalla saaat aiutlaatuisen mahdollisuuden tutustua uuteen kulttuuriin ja sen tapoihin.

MLL:n Järvi-Suomen piirin vapaaehtoiskeskus Jyväskylä

Tapionkatu 4, Jyväskylä, Suomi

• MLL:n Järvi-Suomen piirin vapaaehtoiskeskus Jyväskylä

Tapionkatu 4, Jyväskylä, Suomi

Jyväskylä, Konnevesi

Kaarina Lehto
kaarina.lehto@mll.fi
Koordinaattori, tukihenkilötoiminta

Nettisivut

Tehtävän suorittamisajankohta

• Sovittavissa

Toiminnan aiheet

tukihenkilötoiminta, maahanmuuttaja, monikulttuurisuus, kulttuuri, lapset, vanhemmuus, ystävät, kotoutuminen

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Tehtävä soveltuu

Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

• Kiinnostus toimia vapaaehtoisena maahanmuuttajaäidin ystävänä
  • Luotettavuus ja hyväsydämisyys
  • Oma elämäntila vakaa

Tehtävään perehdytys

• Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 5

Mitä vapaaehtoinen saa

• Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

• Tukihenkilötoiminnan koordinaattorit ohjaavat ja tukevat vapaaehtoisia toiminnan aikana
  • Vapaaehtoisille järjestetään vertaisiltoja, jatkokoulutuksia ja virkistystä.
  • Järjestämme myös tapahtumia joihin saa ottaa mukaan tuettavan eli maahanmuuttajaäidin lapsineen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn