Kaveritoiminta

Suoritus ajankohta: 09.05.2018 / Haku päättyy: 31.12.2018 / tukihenkilötoiminta / Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Järvi-Suomen Piiri/ Vapaaehtoiskeskus Jyväskylä

Tule mukaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistoimintaan.
Juuri sinä voit antaa lasten ja nuorten elämään lisää iloa onnellisuutta ja hyvinvointia.

Kaveritoiminta tukee 4- 17 – vuotiaiden lasten ja nuorten kaveritaitojen kehitystä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kaveritoiminta tuo lapsen ja nuoren elämään mielekästä ja mukavaa tekemistä luotettavan aikuisen kanssa. Kaveria tarvitsevat lapset saavat aikuiselta kaipaamaansa huomiota ja aikaa.

Usein lapsen tai nuoren ohjaa kaveritoimintaan oma opettaja tai lapsen vanhempi. Sinä voit osallistua joko kaveripari-, kaverikerho- tai kaverileiritoimintaan. Kaveriparitoiminnassa lasta tai nuorta tavataan 2-4 kertaa kuukaudessa. Kaverikerho- ja kaverileiritoiminnassa taas harjoitellaan yhteisen tekemisen avulla kaveritaitoja. Tämä vahvistaa lapsen tai nuoren kaverisuhteita ja kykyä tutustua uusiin ihmisiin.

MLL:n Järvi-Suomen piirin vapaaehtoiskeskus Jyväskylä

Tapionkatu 4, Jyväskylä, Suomi

• MLL:n Järvi-Suomen piirin vapaaehtoiskeskus Jyväskylä

Tapionkatu 4, Jyväskylä, Suomi

Jyväskylä, Äänekoski, Saarijärvi, Viitasaari, Konnevesi, Hankasalmi, Jämsä, Petäjävesi, Laukaa, Uurainen, Muurame

Marjo Haikara
marjo.haikara@mll.fi
Koordinaattori, tukihenkilötoiminta

Nettisivut

Tehtävän suorittamisajankohta

• Sovittavissa

Toiminnan aiheet

kaveritoiminta, yksinäisyys, vapaaehtoistoiminta, tukihenkilötoiminta, lapset ja nuoret

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

• Toivomme sitoutumista toimintaan noin vuoden ajaksi

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

• Halu auttaa ja toimia lasten ja nuorten parissa
  • Luotettavuus ja hyväsydämisyys
  • Oma elämäntila vakaa
  • Kiinnostus toimia vapaaehtoisena

Tehtävään perehdytys

• Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 20

Mitä vapaaehtoinen saa

• Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

• Tukihenkilötoiminnan koordinaattorit ohjaavat ja tukevat vapaaehtoisia toiminnan aikana
  • Vapaaehtoisille järjestetään vertaisiltoja, jatkokoulutuksia ja virkistystä
  • Järjestämme myös tapahtumia joihin saa ottaa mukaan tuettavan eli lapsikaverin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn