Mielentaide ry

Mielentaide ry on valtakunnallinen vapaaehtoistyöllä toimiva mielenterveysongelmaisten taideyhdistys, jonka alueellista toimintaa keskitetään jäsentoiminta-alueille Uusimaa (Helsinki, Vantaa ja Espoo), Pirkanmaa (Tampere) ja Keski-Suomi (Jyväskylä). Mielentaide ry on seuraavien yhdistysten jäsenenä: Mielenterveyden Keskusliitto ry, Kansalaisareena ry ja Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää mielenterveyskuntoutujien yhteiskunnallisia taiteentekomahdollisuuksia sekä vertaistoiminnalla luoda jäsenilleen erilaisia selviytymiskeinoja taiteen avulla omasta henkisestä sairaudestaan. Yhdistys järjestää jäsenilleen taidenäyttelyitä, vertaisryhmiä sekä leiri- ja retkitoimintaa.

———————————————————————————————————-

Jäseneksi voi liittyä jokainen yhdistyksen toiminnan tarkoituksen hyväksyvä
Suomen kansalainen riippumatta onko taiteilija tai omaako mielenterveyden
ongelmia. Nuorisojäseneksi 15-17 vuotiaat ja varsinaisjäseneksi tai
läheisjäseneksi 18-vuotta täyttäneet ja lisäksi voi tukea yhdistyksen
toimintaa liittymällä kannatusjäseneksi, joilla on rajoitetusti mahdollisuus
osallistua jäsentapahtumiin.

Lisätietoa infoesite 2019-2021

Toimiala

Yhdistys, Kulttuurialanyhdistykset, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

kulttuuri ja taide, käden taidot, messut ja näyttelyt, mielenterveys, myyjäiset ja kirpputorit, vapaaehtoisuus, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, yhteistyö ja verkostot

Asiasanat

mielenterveys, taide, taidenäyttelyt, vertaisryhmät, vertaistoiminta, vertaistuki, masennus, syömishäiriö, algoritminen taide, taidemaalaus, mielentaide, veistostaide, vapaaehtoistoiminta, vertaisuus, kaksisuuntainen, mielialahäiriö, keramiikka, käsidesi, Kasvomaski, pisarasuojat

miehet, naiset, opiskelijat, pariskunnat, pitkäaikaissairaat, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, jäsenet, eläkeläiset, kuntoutujat, läheiset ja omaiset

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret (13-17 v.)

• Vain postiosoite; ei toimitilaa

Lähdepolku 22, 00660 Helsinki

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
mielentaide@mielentaide.fi
Puhelin: 0465301903

Lisätietoa verkossa

Mielentaide ry

Mielentaide ry Facebook sivu

Valtakunnallinen

Vain postiosoite; ei toimitilaa

Helsinki, Suomi

Liitteet

• Tervetuloa Mielentaiteeseen!

Mielentaide ry retrokuva vuodelta 2005 taiteilijana Marjut Kiviaho.
    Lataa tiedosto