Keski-Suomen Muistiyhdistys ry

Keski-Suomen Muistiyhdistys ry (Alzheimer’s Association of Central Finland) toimii laajasti Keski-Suomen alueella muistisairauteen sairastuneiden ja heidän läheistensä etujen valvojana, arjen tukijana ja kanssakulkijana. Yhdistys järjestää monipuolisesti toimintaa muistisairaille ja heidän läheisilleen yhdessä ja erikseen sekä toimii muistitiedon jakajana koko maakunnassa. Myös muistiterveyteen liittyvä kehittämistyö on tärkeä osa toimintaa.

Yhdistyksen toiminta on kaikille avointa. Mukaan voivat tulla muistisairauteen sairastuneet, heidän läheisensä, vapaaehtoiset ja kaikki, joita muistisairaus koskettaa tai kiinnostaa.

Muistiyhdistyksen päätoimipaikka sijaitsee Jyväskylässä. Samoissa tiloissa toimii myös Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus, joka on osa yhdistyksen vakiintunutta toimintaa. Muistiluotsilla on toimipaikka myös Saarijärvellä. Perustoiminnan lisäksi yhdistyksellä on käynnissä kaksi aivoterveyttä edistävää hanketta: Apetta Aivoille – Avaimia aivoterveyteen (2017-2019) ja Muisti työssä – Työ muistissa (2018-2020).

Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Omais- ja läheisyhdistykset, Sairaus- ja potilasyhdistykset

edunvalvonta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, omaistoiminta, sairastaminen, vapaaehtoisuus, kansanterveys, vertaistuki, vaikuttaminen, osallisuus

Avainsanat

muisti, muistisairaudet, omaiset, edunvalvonta, muistiluotsi, vapaaehtoistyö, hyvä elämä, muistiyhdistys, kognitiivinen ergonomia, aivoterveys

asiakkaat, läheiset ja omaiset, pitkäaikaissairaat, perheet, vapaaehtoiset, työssäkäyvät, eläkeläiset

vanhukset (80 v. - ), ikäihmiset (63-79 v.), aikuiset (30-62 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

• Yhdistyksen toimisto

Rauhankatu 1, 40100 Jyväskylä

• Saarijärven toimipiste

Kauppakatu 5 B 255, 43100 Saarijärvi