Kansalaistoiminnankeskus Matara

Kansalaistoiminnankeskus Matara on paikka, johon voi pistäytyä muuten vain. Mataran ala-aulassa on kaikille avoin tila, jossa voi lukea päivän lehden, surffata netissä tai viettää muuten vaan aikaa. Aulassa järjestetään myös erilaisia kaikille avoimia tilaisuuksia. Niistä ja muista Mataran tapahtumista tiedotamme mm. tämän sivun tapahtumakalenterissa.

Kansalaistoiminnankeskus Matara on paikka, joka tarjoaa mahdollisuuksia osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Mataran yhteisössä on lähes 30 eri toimijaa, jotka tarjoavat monipuolisesti palveluita ja toiminnan mahdollisuuksia. Vapaaehtoistoiminnasta saa lisätietoa mm. Mataran aulapalvelusta, Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnan palvelut VAPARIsta ja Monikulttuurikeskus Gloria ry:stä.

Järjestöille Matara tarjoaa edullisia kokous- ja koulutustiloja sekä toimistohuoneita. Tilavarauksista lisätietoja antaa Mataran aulapalvelu ja toimistotilojen vuokrauksesta yhteisökoordinaattori.

Matara vahvistaa kansalais- ja vapaaehtoistoimintaa sekä järjestöjen toimintaedellytyksiä. Kansalaistoiminnankeskuksen tavoitteena on yhteistyön tehostaminen ja yhteistyömahdollisuuksien lisääminen niin järjestöjen välillä kuin järjestöjen, oppilaitosten ja julkisen sektorin välillä.

Matarassa on laajaa osaamista järjestötyöstä, projektityöskentelystä, koulutuksien järjestämisestä, vapaaehtois- ja vertaistoiminnannasta. Kansalaistoiminnankeskus Matara tekee yhteistyötä myös Mataran ulkopuolisten järjestöjen ja säätiöiden kanssa.

Kansalaistoiminnankeskus Mataraa hallinnoi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry (KYT ry) ja rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Toimintaa tukee myös Jyväskylän kaupunki.


 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin järjestö- ja vapaaehtoistyö

Yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Mataran kanssa sairaanhoitopiiri kehittää sairaalassa toimivien järjestöjen ja vapaaehtoisten toimintaa potilaiden tueksi OLKA® -toiminnan kautta. Järjestötoiminnan kautta potilaille mahdollistuu arjen tuki sairauden kohdatessa. Järjestötoimijat tarjoavat erilaisia tukipalveluja arjen sujuvoittamiseksi ja näistä palveluista on mahdollista tulla kuulemaan syksyllä Valoviikot – järjestöt sairaalassa -tapahtumassa.

Lisäksi sairaalavapaaehtoistoimintaan valmennetut vapaaehtoiset toimivat sairaalassa tarjoten opastusapua kulkemiseen, juttukaverina, esiintyjinä tai satujenlukijana, tai sitten tuki- ja vertaistukitehtävissä. Toimintaa koordinoidaan valtakunnallisen OLKA -toiminnan alla ja koordinoinnista vastaa vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Niina Kankare-Anttila KYT ry:stä. OLKA toiminnasta Jyväskylässä voi lukea lisää www.ksshp.fi/OLKA .

Yhteyshenkilö:

vapaaehtoistoiminnan kehittäjä
Niina Kankare-Anttila
niina.kankare-anttila(at)kyt.fi / 044 773 8234


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, osallisuus, vapaaehtoisuus, yhteistyö ja verkostot, yleisötilaisuudet

Asiasanat

Kohtaamispaikka, olohuone, kansalaistoiminta

Osoitteet

  • Käyntiosoite

    Matarankatu 6 A1, 40100 Jyväskylä

Yhteystiedot

Kotikunta: Jyväskylä
Sähköposti:
aulapalvelut@kyt.fi
Puhelin: 040 027 4209

Lisätietoa verkossa

Mataran kotisivu

Mataran facebook
Mataran instagram

Toiminta-alue

Alue
Keski-Suomi

Kunta
Jyväskylä

Käyntiosoite

matarankatu 6 A 1