Jyväskylän Mieli Maasta -ryhmät

Mieli Maasta ry

Mieli Maasta ry on valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea masennukseen sairastuneita ja heidän läheisiään, auttaa toipumisessa ja vaikuttaa masennusta ehkäisevästi.

Toiminnan ydintä ovat vertaistukiryhmät. Avoimiin ryhmiin saa tulla kuka tahansa, joka on kiinnostunut omasta tai läheisen jaksamisesta. Keskeistä on omien tunteiden kohtaaminen ja kokemusten jakaminen yhdenvertaisena ryhmäläisten kanssa.

Yhdistys kouluttaa ryhmänohjaajat perus- ja jatkokursseilla.

Peruskurssi

Sinulle, joka haluat ryhtyä vertaisryhmän ohjaajaksi. Kurssilta saat valmiuksia ryhmän käynnistämiseen. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. erilaisuus ja vertaisuus, ongelman ratkaisu, oma ja ohjaajana jaksaminen, vertaisryhmän perustaminen ja ohjaaminen.

Jatkokurssi

Sinulle, joka olet käynyt joko Mieli Maasta –yhdistyksen tai muun tahon järjestämän Vertaisohjaajan peruskurssin sekä toiminut vuoden verran Mieli Maasta –ryhmänohjaajana.

Kurssilla syvennetään peruskurssilla ja ryhmän ohjaamisessa opittuja taitoja, käsitellään mm. voimavaroja ohjaajana, ryhmäkokemuksia ja ongelmatilanteita sekä tehdään käytännön harjoituksia.

Täytä ja lähetä hakemus kotisivulta: http://mielimaasta.fi/koulutus tai tulosta ja lähetä toimistolle: Asemamiehenkatu 4 (6.krs), 00520 Helsinki.

Kurssit ovat ilmaisia Mieli Maasta ry:n jäsenille. Matkakulut korvataan jälkikäteen halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

MTKL:n muiden yhdistysten jäsenten omavastuu on 50€, ulkopuolisille koulutus maksaa 140 €.

Koulutuksiin on jatkuva haku. Kursseja järjestetään sitä mukaa, kun hakemuksia kertyy.

Lisätietoja: 050 441 2112 / toimisto@mielimaasta.fi

Palvelemme kielillä

Toimiala

Yhdistys, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

vapaaehtoisuus

Asiasanat

vapaaehtoistyö vertaistoiminta

kaikille

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

• Saunio

Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6, kokoushuone Saunio, 40200 Jyväskylä

Kotikunta: Jyväskylä
Sähköposti: