Yhdistystori.fi -verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n verkkopalvelua https://www.yhdistystori.fi/. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei saavutettava sisältö verkkopalvelussa

Verkkosivusto ei ole vielä seuraavilta osilta vaatimusten mukainen, mutta ne tullaan korjaamaan käytössä olevien resurssien puitteissa.

Onnistumiskriteeri WCAG 3.2.4 Johdonmukainen merkitseminen (Taso AA Ymmärrettävä)
Kriteerin täyttymistä vaativat ehdot elementtien johdonmukaisesta merkitsemisestä eivät toteudu täydellisesti ja niissä esiintyy virheitä.

Onnistumiskriteeri WCAG 2.4.6 Otsikot ja nimilaput (Taso AA Hallittava)
Verkkosivuston elementtien nimilapuissa esiintyy puutteita.

Verkkosivusto ei ole vielä seuraavilta osilta vaatimusten mukainen, koska niihin sovelletaan tilapäisesti direktiivin (EU) 2016/2102 5 artiklassa tarkoitettua poikkeusta kohtuuttoman rasitteen vuoksi. Sisältöä sivustolle tuottavat useat toimijat Keski-Suomesta, joiden tuottamien sisältöjen tarkistamiseen ei ole varattu resurssia. Tulevaisuudessa sisällöntuottajia kehoitetaan kiinnittämään huomioita saavutettavuusvaatimuksiin, mutta muutosten tekeminen nykyiseen sisältöön on kohtuuton rasite, sillä työhön ei ole varattu resurssia.

Onnistumiskriteeri WCAG 1.1.1 Vaihtoehtoiset tekstit kuville (Taso A Havaittava)
Osasta sivustolla julkaistuista kuvista puuttuu kuvatekstit. 

Onnistumiskriteeri WCAG 1.2.2 Upotettujen videoiden tekstitykset (Taso A Havaittava)
Sivustolle on upotettu videoita, joista puuttuu tekstitykset.

Onnistumiskriteeri WCAG 1.3.1 Informaatio ja suhteet (Taso A Havaittava)
Otsikkotasoissa on puutteita sivuilla, joissa on käytetty lyhytkoodien listauksia. Lyhytkoodien listauksissa on määritelty koko toimeksi – verkkopalvelukokonaisuudessa automaattiset otsikkotasot. Näiden muuttaminen vaikuttaisi automaattisesti jokaisen sivun listauksiin, joissa on käytössä lyhytkoodinostot, jolloin otsikkotasoissa olisi virheitä joka tapauksessa osalla sivuista ja sivujen luettavuus kärsisi. Puuttuvien otsikkotasojen lisääminen olisi ongelmallista sivujen tarkoituksenmukaisen rakenteen kannalta.

Onnistumiskriteeri WCAG 1.4.13 Sisältö osoitettaessa tai kohdistettaessa (Taso AA Havaittava)
Osoittimen viemällä päävalikon päälle tulee näkyviin alasvetovalikko. Kriteerin vaatimat ehdot eivät täyty, koska näkyviin tullutta sisältöä saa piilotettua siirtämättä osoitinta. Alavalikon näkyviin saaminen kohdistamalla osoitin siihen on katsottu olevan olennainen toiminto verkkopalvelun toiminnan kannalta. Valikon toimiminen edellä mainitulla tavalla on automaattinen osa WordPress-WWW-sisällönhallintaohjelmistoa, jolle Toimeksi-verkkopalvelukokonaisuus on rakennettu.

Onnistumiskriteeri WCAG 2.4.4 Linkkien nimeäminen (Taso A Hallittava)
Sivustolla on tekstisisältöä, joka sisältää linkkejä. Kaikissa linkeissä ei ole riittävän kuvaava linkkitekstiä vaan linkki on url-muodossa tai siinä on epämääräinen teksti lue lisää tai klikkaa tästä.

Onnistumiskriteeri WCAG 4.1.1 Jäsentäminen (Taso A Toimintavarma)
Kriteerin täyttymistä vaativat ehdot eivät toteudu täydellisesti ja niissä esiintyy virheitä.

Verkkosivusto ei ole vielä seuraavilta osilta vaatimusten mukainen, koska sovellettava lainsäädäntö ei kata niitä.

Verkkopalvelusta löytyy käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia.
Verkkopalveluun tuottavat sisältöä eri yhdistysten ja yhteisöjen toimijat. Verkkopalvelun käyttäjät voivat lisätä sivustolle sisältöjä, linkkejä, liitetiedostoja sekä valokuvia. Näiden tietojen osalta ei voida taata verkkopalvelun ylläpitäjän puolesta saavutettavuutta, vaan jokainen ilmoituksen tekijä on itse vastuussa julkaisemastaan sisällöstä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

info@kyt.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Saavutettavuusseloste on laadittu 22.9.2020.

Päivitetty 22.9.2020.

 Muokattu viimeksi: 22.09.2020