Vaikuttavuuden arviointi -koulutus järjestöille Jyväskylä/ Huom! Koulutus täynnä

26.09.2018 klo 12:00 - 22.11.2018 klo 16:00 / Koulutus/seminaari / Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Vaikuttavuuden arviointi mahdollistaa järjestöille oman toiminnan ja sen myötä syntyneen hyvän näkyväksi tekemisen. Se on myös mainio
kehittämisen väline: vaikuttavuuden arviointi auttaa oman toiminnan laaja-alaisessa hahmottamisessa ja suunnittelussa. Vaikutusten
osoittaminen voi olla myös merkityksellinen tekijä uusien rahoitusten saamisessa.

Onko järjestölläsi vaikuttavuuden arviointi jo hallussa? Entä onko teillä käytössä omaan toimintaan parhaiten soveltuvat arvioinnin työkalut ja menetelmät?

Lähde mukaan Vaikuttavuuden arviointi -koulutukseen! Koulutus pitää sisällään kolme lähipäivää ja kaksi välitehtävää. Se on tarkoitettu erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöille ja muille hyvinvointia edistäville yleishyödyllisille yhdistyksille. Sitä rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Kouluttajana on kokenut vaikuttavuuden arvioinnin kouluttaja ja kehittäjä Saila Tykkyläinen (YTM).

Koulutuksen ohjelma:

26.9.2018 klo 12.00 – 16.00
Vaikuttavuuden arviointiprosessi
Päivässä käymme läpi vaikuttavuuden arviointiprosessin ja sen avainkohdat Vaikutusten arviointi -kanvaasia hyödyntäen. Päivän jälkeen tunnet
arviointiprosessin vaiheet ja avainkohdat ja pystyt soveltamaan prosessia oman järjestösi toimintaan.

Välitehtävä
Kanvaasin hiominen ja järjestölläsi jo olemassa olevan tiedon kartoittaminen.

23.10.2018 klo 12.00 – 16.00
Vaikutusten ja vaikuttavuuden mallinnus
Päivässä tarkennamme vaikutuspuun avulla tarpeita ja tavoitteita, ja luomme ensimmäiset versiot vaikutusmallista joka kuvaa kuinka asetettuihin tavoitteisiin päästään. Päivän jälkeen tiedät, mitä vaikuttavuuden arviointi omalta järjestöltäsi edellyttää, ja osaat soveltaa oppeja toimintanne vaikuttavuuden kehittämiseen.

Välitehtävä
Vaikutusmallin parantelu ja palautteenkeruu järjestösi sidosryhmiltä.

22.11.2018 klo 12.00 – 16.00
Vaikutusten mittaaminen ja tiedonkeruu
Viimeisessä päivässä syvennymme mittaristoihin ja tiedonkeruumenetelmiin. Rakennat omalle järjestöllesi soveltuvat mittarit ja niihin sopivat keruumenetelmät.

vaikuttaminen, varainhankinta ja rahoitus, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta

Avainsanat

arviointi, vaikuttavuus

järjestötoimijat, yhdistyksen työntekijät

kaikenikäiset

Järjestetään kielillä

Kansalaistoiminnankeskus Matara

Matarankatu 4, Jyväskylä, Suomi

• Kansalaistoiminnankeskus Matara

Matarankatu 4, Jyväskylä, Suomi

Jyväskylä

Hinta

Koulutuksen hinta on 150 €/hlö ja se pitää sisällään koulutuksen, materiaalit sekä kahvitarjoilun. Kirjeitse lähetettävässä laskussa
on 5 euron laskutuslisä. Koulutus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 20.

Tilan saavutettavuus

• Tilaan pääsee pyörätuolilla

Tapahtuman kielet

Liitteet