Pistolekors ja 200 vuotta vanha hattu 18.4. klo 18 Korpilahden seurakuntatalo

18.04.2018 klo 18:00 - klo 20:00 / Virkistys / Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ry

Majuri J.C. Pistolekors (1765 -1835) oli yksi niistä henkilöistä, jotka vaikuttivat Korpilahden kolmannen kirkon rakentamiseen ja itsenäisen seurakunnan syntyyn. Kotiseutumuseossa on säilynyt majuri Pistolekorsin kaksikolkkahattu, miekka ja vyö. Nyt hattu on entisöity ja nähtävänä juhlassa, joka järjestetään Keski-suomen päivänä 18.4. klo 18 Korpilahden seurakuntatalolla. Juhla alkaa Rautpohjan tykkikerhon kunnialaukauksilla, kahvin jälkeen kuulemme puheenvuoroja, joissa kerrotaan hatun entisöinnistä, majuri Pistolekorsista ja Korpilahden seurakunnasta. Korpilahden pelimannit ja nuorten kansanmusiikkiryhmät ovat etsineet ohjelmistostaan ruotsalaista ja 1700 ja 1800-luvun vaihteen musiikkia puheiden lomaan.

harrastus ja vapaa-aika, yleisötilaisuudet

kaikille