Kits Kiira metsään 18.4. klo 16 Korpilahden kotiseutumuseolla

18.04.2019 klo 16:00 - 17:30 / Virkistys / Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys ry

Kits Kiira metsään
Perinnepäivä Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistyksen museolla Keski-Suomen päivänä, kiirastorstaina, 18.4. klo 16-17.30. Perimätiedon mukaan aikoinaan kiirastorstaina siivottiin koti, pihapiiri ja navetta pääsiäistä varten. Kiira käsitettiin epämääräiseksi pahaksi hengeksi, joka piti ajaa kartanolta pois, jotta kesän toimet onnistuisivat. Kiiraa ajettiin tulilla ja kaikenlaisilla teräaseilla, joita vedettiin kelkassa talon ympäri. Kaiken siivoamisen ja puhdistumisen jälkeen lehmätkin suittiin ja niiden hännät leikattiin, ja kun kaikki oli valmista syötiin häntäpuuro, parhaista ohraryyneistä keitetty. Museo avataan, pihaan tehdään tulet ja maistellaan ohrapuuroa, teräaseita ei heilutella, mutta niitä voi katsella museon kokoelmissa.

• Kotiseutumuseo

Martinpolku 8 Korpilahti

Jyväskylä

Kaupunginosa / Kylä