Kansalaistoiminta.NYT -tapahtuma 5.5.2022 Tampereella

05.05.2022 klo 09:00 - 17:00 / Koulutus/seminaari, Verkossa tapahtuva toiminta / Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Kuka käyttää valtaa kansalaistoiminnassa?

Tarvitseeko aito kansalaistoiminta johtajia?

Onko kansalaisten äänellä valtaa päätöksenteossa ja julkishallinnossa?

Näihin kysymyksiin pureudutaan valtakunnallisessa Kansalaistoiminta.NYT -kehittämis- ja tutkimuspäivässä 5.5.2022 Tampereella!

Vuodesta 2017 alkaen tutkijoita ja toimijoita Jyväskylään koonnut valtakunnallinen tapahtuma saapuu nyt ensimmäistä kertaa Tampereelle. Se on tarkoitettu kansalaisyhteiskunnan tutkijoille ja toimijoille – heille, joiden työ, tutkimus tai vapaa-aika kytkeytyy tavalla tai toisella kansalaistoiminnan teemoihin.

Päivän kantava teema on Johtaminen ja valta, jota käsitellään monipuolisissa tutkimus- ja asiantuntijatyöpajoissa järjestöjohtamisen, vapaaehtoistoiminnan, neljännen sektorin ja kansalaisvaikuttamisen näkökulmista.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.4.22 osoitteessa: Kansalaistoiminta.NYT 2022

9.00 KAHVITARJOILU

9.30 TERVETULOSANAT & KEY NOTE

Kansalaisyhteiskunnan merkitys Suomessa – Liisa Häikiö, sosiaalipolitiikan professori, Tampereen yliopisto

11-12 LOUNAS (omakustanteinen)

12-15 TYÖPAJAT

Työpajoissa alustajina tutkijoita ja asiantuntijoita Turun, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoista, Suomen ympäristökeskuksesta, Kirkon tutkimuskeskuksesta, Helsingin Diakonissalaitokselta, HUMAKista ja järjestöistä.

• Järjestöjohtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä
  • Valta ja sosiaaliset jakolinjat kansalaistoiminnassa
  • Arvot esiin – yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja poliittisuus kansalaistoiminnassa
  • Sosiaaliset jakolinjat ja valtakysymykset kansalaistoiminnassa
  • Tarvitseeko aito kansalaistoiminta johtamista?
  • Kansalaiset vaikuttajina julkishallinnossa

15 KAHVIA JA KULTTUURIA

15.30-17 PANEELIKESKUSTELU

Mitä on kansalaistoiminta vuonna 2030? Kuka ja mikä ohjaa kansalaistoimintaa?
Paneelikeskustelun alustajana toimii Sitran johtava asiantuntija Jukka Vahti.

HUOM: OHJELMA VOI MUUTTUA JA TÄYDENTYÄ

Kansalaistoiminta.NYT-päivän järjestävät yhteistyössä Artteli-kumppanuusyhdistys ry, Tampereen ja Jyväskylän yliopistot, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Kirkon Tutkimuskeskus sekä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry. Tapahtumapaikkana toimivat Kumppanuustalo Artteli ja Pääkirjasto Metso. Osaan päivästä voi osallistua myös etänä.

Katso työpajojen tarkemmat kuvaukset ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.4.22 osoitteessa: Kansalaistoiminta.NYT 2022

• Kumppanuustalo Arttelin sali

Mustanlahdenkatu 22, Tampere, Suomi

• Pääkirjasto Metson Kuusi- ja Pihlaja-salit

Pirkankatu 2, Tampere, Suomi

Valtakunnallinen

Kumppanuustalo Arttelin sali

Mustanlahdenkatu 22, Tampere, Suomi

Pääkirjasto Metson Kuusi- ja Pihlaja-salit

Pirkankatu 2, Tampere, Suomi

demokratia ja ihmisoikeus, osallisuus, poliittinen toiminta, tapahtuma, vaikuttaminen, viestintä, yhteistyö ja verkostot, yleisötilaisuudet

Asiasanat

verkossa, seminaari, katonyt, katonyt2022

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, kaikille, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

kaikenikäiset

Valtakunnallinen

Kyllä

Tapahtuma järjestetään Tampereella ja osin verkossa.

Linkkejä

Kansalaistoiminta.NYT - lähellä.fi

Osallistumismaksut vaihtelevat välillä 10-30 e. Lisätiedot tapahtumasivulla.

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautuminen viim. 27.4.22: Kansalaistoiminta.NYT 2022