Ennaltaehkäisevän päihdetyön foorumi Jyväskylässä

12.01.2018 klo 08:15 - klo 12:00 / Koulutus/seminaari

Päihteiden käyttö on edelleen yksi yleisimmistä terveyshaitoista suomalaisessa yhteiskunnassa, puhumattakaan päihteiden käytön sosiaalisista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista. Viime aikoina huolta on erityisesti herättänyt nuorten ja jopa lasten päihteidenkäyttö. Myös ikääntyneiden päihteidenkäyttö on lisääntynyt. Alkoholiperäiset sairaudet ovat kuudenneksi yleisin kuolinsyy, mutta alkoholin käyttö vaikuttaa välillisesti myös muihin kuolinsyihin.

Jyväskylän kaupungin hyvinvointisuunnitelmassa on yhdeksi tavoitteeksi asetettu ennaltaehkäisevän päihdetyön vahvistaminen. Ehkäisevä päihdetyö kohdistuu alkoholiin, huumausaineisiin, tupakkaan ja muihin päihtymiseen käytettyihin aineisiin. Rahapeliriippuvuus ja muut toiminnalliset riippuvuudet kuuluvat myös työn piiriin.Tässä työssä tarvitsemme kaikkien toimijoiden apua ja yhteistyötä. Tästä syystä kutsumme teidät tähän ennaltaehkäisevän päihdetyön foorumiin jakamaan tietoa nykyisestä toiminnasta ja ideoimaan yhdessä, mitä voimme tehdä vähentääksemme päihteiden aiheuttamia haittoja meidän kaupungissamme.

8.15 – 8.45                         Aamukahvit
8.45 – 9.15                         Osallistujien esittäytyminen ja lyhyt tilannekatsaus
9.15 – 11.00                       Työskentely yhteisten tavoitteiden ja toimenpiteiden löytämiseksi
11.00 – 11.15                    Virkistäytymistauko
11.15 – 12.00                    Työn tulosten kokoaminen ja jatkosta sopiminen
12.00                                  Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki ja EHYT ry.

Tervetuloa verkostoitumaan!

Sari Välimäki
hyvinvointikoordinaattori
Jyväskylän kaupunki

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kansanterveys, päihteet ja riippuvuudet, sosiaali ja terveys, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

ennaltaehkäisevä toiminta, päihdesosiaalityö, päihdetyö

ammattilaiset ja asiantuntijat, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarasali

Matarankatu 6, Jyväskylä, Suomi

• Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarasali

Matarankatu 6, Jyväskylä, Suomi

Jyväskylä

Tilan saavutettavuus

• Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautumiset sähköpostilla sari.valimaki@jkl.fi 8.1.2018 mennessä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn