Kansalaistoiminta.NYT kokoaa kansalaistoiminnan tekijät, kokijat ja tutkijat Jyväskylään. Tule mukaan!

Tuottaako vapaaehtoistoiminta aina yhteistä hyvää?
Mikä ruokkii yhteenkuuluvuutta, entä mikä eriarvoisuutta?

Valtakunnallisen tutkimus- ja kehittämispäivän ohjelma haastaa kyselemään ja kyseenalaistamaan käsityksiä kansalaistoiminnasta.
Teemoina ovat mm. aatteet ja arvot, hyväntekeväisyys, yhteenkuuluvuus ja eriarvoisuus.

Keskusteluun virittävät yliopistonlehtori Henrietta Grönlundin yleisöluento, neljä tutkimus- ja kehittämisteemaista työpajaa sekä vuorovaikutteinen keskustelupaneeli vapaaehtoistoiminnasta.

Tutkimus- ja kehittämispäivän järjestäjinä ovat Humanistinen ammattikorkeakoulu, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, Kirkon tutkimuskeskus sekä Jyväskylän yliopisto.

Päivää rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

klo 10 – 12

Avaus ja yleisöluento
(Puheenjohtajana Veli-Matti Salminen)

• Tervetuloa!
    Toiminnanjohtaja Raili Haaki, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry ja lehtori Kimmo Lind, Humanistinen ammattikorkeakoulu
  • Keynote: Muuttuva ja muuttumaton kansalaistoiminta
    yliopistonlehtori, TT Henrietta Grönlund, Helsingin yliopisto
  • Työpajatyöskentelyn ohjeistus

klo 12 – 13

Omakustanteinen lounas
(Lounaspaikkoina mm. Jokikievari, Amica Siltavouti tai Amica Aimo)

klo 13.00 – 15.45

Työpajat
Kahvitarjoilu työpajojen aikana

klo 16.00 – 17.30

Hyvä ja paha vapaaehtoistoiminta! Keskustelupaneeli.
Keskustelupaneelin vetää yhteisökoordinaattori Minna Rajalin Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry ja yliopettaja Pekka Kaunismaa Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Kansalaistoiminta.NYT järjestetään Jyväskylässä, Kansalaistoiminnankeskus Matarassa.

Tervetuloa!

Työpajat

Tuettu vapaaehtoistoiminta

Sari Välimäki, hyvinvointikoordinaattori, Jyväskylän kaupunki

Anne Laimio, työnohjaaja/yrittäjä, J. Aaristo Oy

Aatteet, arvot ja hyväntekeväisyys

Veli-Matti Salminen, tutkija, Kirkon tutkimuskeskus

Sanna Vierimaa, tohtorikoulutettava, Jyväskylän yliopisto

Muutos ja liike

Hannu Itkonen, professori, Jyväskylän yliopisto

Mikko Simula, yliopistonlehtori, Jyväskylän yliopisto

Yhteenkuuluvuus / Social Cohesion

Miikka Pyykkönen, professori, Jyväskylän yliopisto

Sonya Sahradyan, tohtorikoulutettava, Jyväskylän yliopisto

Ilmoittautumisohjeet

Tilaisuus on täynnä. Ilmoittautuminen on suljettu.

HUOM! Jos olet ilmoittautunut etkä pääse tilaisuuteen, ilmoita esteestä viimeistään 2.11.2017 osoitteeseen minna.rajalin@kyt.fi. Tämän jälkeen peruutuksista ja ilmoittamatta poisjäämisestä veloitetaan 50 euroa.

Jos haluat ilmoittautua seminaariin varasijoille, tee se sähköpostitse osoitteeseen minna.rajalin@kyt.fi. Vahvistuksen osallistumismahdollisuudesta saat viimeistään 3.11.2017.

Osallistumismaksu 30 €/hlö

perustutkinto-opiskelijat, jatko-opiskelijat, ei työsuhteessa olevat 10 €/hlö.

Lasku lähetetään osallistujan ilmoittamaan sähköpostiin tai sähköiseen laskutusosoitteeseen.

Ilmoittautuminen 19.10.2017 mennessä.

Tilaisuuteen mahtuu mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä 90 osallistujaa.

Lisätietoa: Kimmo Lind, Humak, kimmo.lind@humak.fi ja Minna Rajalin, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, minna.rajalin@kyt.fi