Tervehdys Yhdistystorilta

Lokakuu on puolessa välissä, ja syksy alkaa kääntyä lopuilleen. Lehtien putoamistakin varmempana syksyn merkkinä ovat loppuvuoden erilaiset tapahtumat ja seminaarit. Lähimpänä Asunnottomien yö 17.10.2019 ja siihen liittyvät yleisötapahtumat.

Kansalaistoiminta. NYT -seminaaripäivään ehtii vielä ilmoittautumaan, samoin Jyväskylän kaupungin päättäjien ja yhdistysten iltakahveille.

Yhdistystori.fi ja Toimeksi.fi -verkkopalveluiden käyttäjäkysley on avoinna kuun loppuun asti.

Ennakkotietona: Marraskuussa Viitasaarella Tajuutsä? -tapahtumaNuoret puhuvat – lyhyt oppimäärä kuntien ja yhdistysten aikuisille!

Ajankohtaiset tapahtumat, toiminnat, vapaaehtoistehtävät ym. löytyvät Yhdistystorilta päävalikon Osallistu-linkin alta. Käy tutustumassa!

---

Uutisia

Osallistu Järjestödigi-kartoitukseen 27.10. mennessä!

Taas on se aika vuodesta, että Järjestödigi-kartoitus odottaa vastauksiasi verkossa! Pääset vastaamaan kyselyyn tästä: http://bit.ly/jarjestodigikartoitus2019 Järjestödigi-kartoituksella selvitetään mikä on viestinnän ja sosiaalisen median käytön tila järjestöissä tällä hetkellä. Sillä tarkastellaan erityisesti somen käytön hyötyjä ja haasteita, sisäisen viestinnän tilaa sekä viestintää kokonaisuudessaan. Monen vuoden ajan kerätty tieto järjestöjen viestinnän, somen käytön ja digitalisaation tilasta tarjoaa järjestöille arvokasta tietoa vertailla oman järjestön toimintaa …

Lue lisää.

---

Keski-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelma *) on voimassa 31.12.2020 saakka. Suunnitelma päivitetään kuluvan syksyn kuluessa. Tavoitteena on, että suunnitelma palvelee seuraavaa sote-uudistuskautta (2020-). Tässä vaiheessa haetaan isompia linjoja ja kehittämisen kärkiä. Suunnitelmaa päivitetään vuosittain kuntien sote- johdon kokouksissa. Myös sote-järjestöjen toivotaan nyt osallistuvan suunnitelman tekemiseen. Järjestöiltä toivotaan 31.10. mennessä:   1/2 sivua tekstiä sote-järjestöjen nykytilasta (palvelut + kansalaisjärjestötoiminta) ja tulevaisuuden sote- näkymistä. …

Lue lisää.

---
Keskisuomalaisissa eläkeläisyhdistyksissä 15 000 jäsentä!

Tiesitkö, että Keski-Suomessa toimii noin 5300 yhdistystä, joista noin 500 toimii sosiaali- ja terveysalalla. Suurin osa näistä on ikääntyneiden parissa toimivia eläkeläisyhdistyksiä. Sata eläkeläisyhdistystä kokoaa yhteensä noin 15 000 jäsentä. Eläkeläisyhdistysten jäsenet toimivat yhteiskunnassa aktiivisesti hyödyntäen elämän varrella työssä ja harrasteissa kertynyttä osaamista. Eläkeläisyhdistysten toiminnan tavoitteena on henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisääminen sekä yksinäisyyden estäminen.  Toiminta on suurelta osin ikäihmisä …

Lue lisää.

---

Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän ideoima Keskisuomalaisten kulttuuriyhdistysten tapaaminen järjestettiin ma 2.9.2019 Kansalaistoiminnan keskus Matarassa, Jyväskylässä.

Tapaamisessa todettiin, että toimintaedellytysten säilyttäminen edellyttää yhteistä vaikuttamista. Jotta kulttuurijärjestöjen ääni saadaan kuuluviin mm. maakunnan hyvinvointia ja terveyttä edistävään työhön, selvitetään avulla millaisia hyvinvointipalveluja / sekä / tai kulttuuripalveluja on olemassa ja mitkä tahot niitä järjestävät. Tärkeäksi tavoitteeksi nähtiin myös herätellä laaja-alaisesti kiinnostusta osallistumiseen ja markkinoida toimintoja yhdessä.

Lue lisää.

---

Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöytä kerää tietoa siitä, millaisia yhdistyksiä, järjestöjä ja seuroja Keski-Suomessa on ja mitä ne tekevät.

Lue lisää.

---
Keski-Suomesta viisi ehdokasta Vuoden vapaaehtoinen -äänestyksessä!

Kansalaisareenan järjestämä Vuoden vapaaehtoinen -äänestys toteutetaan tänä vuonna kuudetta kertaa. Keski-Suomesta ehdokkaina ovat Sirkka Makkonen Hankasalmelta, Sirpa Herronen Laukaasta sekä Aino Salmi, Anja Ahlgren ja Sinikka Ränssi Jyväskylästä. Tutustu heihin sekä 81 muuhun huikeaan ehdokkaaseen (http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/ehdokkaat/) ja äänestä Vuoden vapaaehtoista Kansalaisareenan verkkosivuilla viimeistään 27.10. (http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/). Sivuilta voi myös ladata tulostettavan äänestyslistan, jolla voi kerätä ääniä paikallisesti, sekä sosiaalisen median jakokuvia. …

Lue lisää.

---
Kirjoituspyyntö Sinulle, jonka puoliso on sairastunut psyykkisesti

Onko puolisosi sairastunut johonkin psyykkiseen sairauteen ja teillä on alle kouluikäisiä lapsia? Nyt Sinulla on mahdollisuus jäsentää kokemustasi tarinan muotoon ja samalla tuoda esiin ääntäsi psyykkisesti sairastuneen puolisona osallistumalla YAMK- opinnäytetyöhön. Kerro Sinä oma tarinasi kokemuksistasi sairastuneen puolisona, omaisena, vanhempana ja ihan omana itsenäsi. Tarinan muoto, pituus ja tyyli ovat vapaita. Voit osallistua täysin nimettömänä.

Käy nopeasti vastaamassa Webropol -linkin kautta (https://bit.ly/kirjoituspyyntö). Halutessasi voit osallistua leffalippujen arvontaan.

Kokemuksesi on minulle tärkeä! Lämmin kiitos osallistumisestasi!

Lue lisää.

---
Vapaaehtoistyö työyhteisöissä moninaista ja merkityksellistä

Mitä on vapaaehtoisen arvo työyhteisölle? Miten yhteensovittaa vapaaehtoisuus ja työnteko? Näitä ja muita työyhteisöihin sijoittuvan vapaaehtoistoiminnan kysymyksiä pohdittiin Jyväskylän Valikkoverkoston Erätauko-keskustelussa 18.9. Ohjatun keskustelun aiheena oli vapaaehtoisuus työyhteisössä, ja siihen osallistui kymmenkunta vapaaehtoista ja työntekijää. Erätauko on Sitran kehittämä dialogimenetelmä rakentavaan keskusteluun. Sen avulla eri lähtökohdista tulevat ihmiset voivat käydä tasavertaista keskustelua ja ymmärtää toistensa näkökulmia paremmin. Vapaaehtoisia toimii monissa …

Lue lisää.

---

Tapahtumakalenterista poimittua