Keski-Suomen liitolla jaossa miljoona euroa kehittämistukea hyvään vointiin ja turvallisuuteen

Keski-Suomen liitolla jaossa miljoona euroa kehittämistukea hyvään vointiin ja turvallisuuteen

Onko sinulla idea, kuinka keskisuomalaisten mielenterveysongelmia voisi ennaltaehkäistä? Tai oletko ehkä suunnitellut yhteisössäsi osallisuutta ja hyvää vointia lisäävää toimintaa, mutta rahoitus puuttuu? Keski-Suomeen juuri avautunut rahoitushaku on kohdennettu toimenpiteisiin, jotka tukevat monipuolisesti hyvinvointia ja turvallisuutta.

Keski-Suomen liiton uudella, miljoonan euron rahoituskohdennuksella etsitään tuoreita avauksia keskisuomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden kehittämiseen. Keinoina voivat olla esimerkiksi mielenterveyttä ja fyysistä kuntoa kehittävät toimenpiteet, osallisuuden tai monikulttuurisuuden kehittäminen tai turvallisuuden ja varautumisen tukeminen. Rahoitettavien hankkeiden tulee edistää Keski-Suomen strategian tai Keski-Suomen hyvinvointiohjelman toteutumista.

Juuri avautunut rahoitushaku on suunnattu erityisesti yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille sekä seurakunnille. Kehittämistukea voidaan myöntää voittoa tavoittelemattomalle hankkeelle, jossa toiminnan tulokset ovat yleisesti hyödynnettävissä. Hankkeen voi toteuttaa myös useamman toimijan yhteishankkeena. Hakuaika jaksottuu kahteen osaan: 15.6.2022 päättyvällä hakujaksolla rahoituksesta myönnetään enintään puoli miljoonaa euroa, ja 31.8.2022 päättyvällä hakujaksolla loppusumma.

Hankkeen toteutusaika voi olla sen sisällöstä riippuen noin puolesta vuodesta enintään kolmeen vuoteen. Tuloksena voi syntyä esimerkiksi kokeilu, pilotointi, esiselvitys tai selvitys, viestintäkampanja tai koulutus. Rahoituksen tarkemmat ehdot on kirjattu Keski-Suomen liiton verkkosivuilta löytyvään hakuilmoitukseen ja rahoitusohjeeseen. Verkkosivulta löytyy myös hakulomake ja rahoitusasiantuntijoiden yhteystiedot.

Lisätietoja antavat:

  • Hyvinvointi: aluekehitysasiantuntija Heidi Kervinen, 040 612 4994, heidi.kervinen[at]keskisuomi.fi
  • Turvallisuus: kehittämisjohtaja Kari Luostarinen, 040 545 0570, Akari.luostarinen[at]keskisuomi.fi