Valtionvarainministeriö toivoo lausuntoja valtionavustuskäytännöistä

Valtionvarainministeriö toivoo lausuntoja valtionavustuskäytännöistä

Valtiovarainministeriö selvittää, miten rahapelituotoista valtionavustuksia myöntävien ministeriöiden avustuskäytäntöjä voitaisiin yhdenmukaistaa. Tavoitteena on, että yhdistykset voivat hakea valtionavustuksia entistä sujuvammin.

Valtiovarainministeriön Valtionavustustoiminnan kehittäminen ja digitalisointi -hankkeessa toimiva jaosto on selvittänyt ministeriöiden erilaisia valtionavustuskäytäntöjä ja tehnyt alustavat ehdotukset niiden yhdenmukaistamiseksi.

Jaosto on koonnut kaikki alustavat ehdotuksensa väliraportiksi, josta se toivoo avointa, laajaa ja kantaa ottavaa keskustelua. Jaosto ottaa esimerkiksi ministeriöiden ja muiden valtionapuviranomaisten sekä valtionavustusten hakijoiden lausunnot huomioon valmistellessaan ehdotuksiaan ja loppuraporttiaan, jonka se julkaisee toukokuussa 2021.

Lausuntoaikaa on 31. tammikuuta 2021 asti: Lausuntopalvelu.fi

Lisätietoja Valtionvarainministeriön tiedotteesta.