KYTille uusi toiminnanjohtaja ja valtakunnallista tunnustusta toimintamallista

KYTille uusi toiminnanjohtaja ja valtakunnallista tunnustusta toimintamallista

Kuluva viikko toi mukanaan isoja, iloisia uutisia KYTille. Näistä merkittävin on Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen hallituksen tiistaina 20.10.2020 kokouksessaan tekemä yksimielinen päätös valita YTM Tiina Sivonen KYT ry:n toiminnanjohtajaksi ja KYT-osuuskunnan toimitusjohtajaksi.

Sivonen on hoitanut menestyksekkäästi, KYTin hallituksen kutsusta, toiminnanjohtajan tehtävää jo kuluvan vuoden huhtikuusta saakka. Hän ottaa toiminnanjohtajan vakituisen tehtävän vastaan 1.11.2020 alkaen. Sivosen luotsattavana on KYT ry:n ja -osuuskunnan muodostama 40 hengen monipuolinen ja asiantunteva työyhteisö.

Toiminnanjohtajan/toimitusjohtajan paikka oli auki ajalla 6.-27.9.2020. KYTin hallitus valitsi Sivosen useiden hakijoiden joukosta.

Tiinalla on syvällinen asiantuntemus kansalaistoiminnasta ja viisaita näkemyksiä siitä, mihin asioihin on syytä tarttua tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa.”, kuvaili Sivosen osaamista hänen edeltäjänsä Raili Haaki kevään siirtymävaiheessa.

On etuoikeus saada edustaa KYT-yhteisöä ja olla aitiopaikalta mukana kehittämissä järjestö- ja kansalaistoimintaa niin meillä Keski-Suomessa, kuin muuallakin. Aivan erityistä juhlan tuntua tähän hetkeen tuo se, että KYT on juuri saanut merkittävän valtakunnallisen tunnustuksen toimintamallistaan.”, iloitsee Sivonen ja kiittää KYTin hallitusta luottamuksesta.

KYT ry:n toimintamalli on saanut kuluvalla viikolla valtakunnallista näkyvyyttä järjestö- ja kansalaistoimintaa laaja-alaisesti vahvistavana lähestymistapana ja rakenteena. Valtioneuvoston tilaaman Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus 2020-luvun Suomessa -hankkeen loppuraportti julkaistiin 22.10.2020. Raportti nostaa esiin mm. KYT ry:n yhdistyksille tarjoaman henkilökohtaisen tuen merkityksen ja suosittelee sen varmistamista, että kaikilta Suomen alueilta löytyisi vastaavantyyppistä verkostojärjestötoimintaa.

”KYT on yksi esimerkki verkostojärjestöstä, joka tukee kansalaistoimintaa ja koordinoi yhteisiä resursseja yli toimialarajojen. Olemme osa laajempaa valtakunnallista verkostojärjestöjen verkostoa, jonka toimijat kehittävät aktiivisesti yhdessä tulevaisuuden kansalaistoimintaa.”, Sivonen toteaa.

Lisätietoja:

Tiina Sivonen, toiminnanjohtaja / toimitusjohtaja, p. 040 036 5760, tiina.sivonen@kyt.fi

Kuvassa: Työntekijöiden onnittelut Tiina Sivoselle (vasemmalla) luovutti KYTin Osaamisella järjestöihin -hankkeen Eija Lappi (oikealla). Kuvaaja Sirpa Pekkarinen.