Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus 2020-luvun Suomessa

Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus 2020-luvun Suomessa

Demos Helsinki järjestää Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus 2020-luvun Suomessa – loppuraportin julkistustilaisuuden torstaina 22.10. klo 9–10.30. Loppuraportin on tuottanut Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus 2020-luvun Suomessa -tutkimushanke, joka selvitti ”miten erilaiset muutokset toimintaympäristössä, kuten talouden muutokset, yhteiskunnan yksilöllistymiskehitys ja digitalisaatio ovat vaikuttaneet kansalaisyhteiskuntaan viime vuosikymmeninä.” Tämän pohjalta laadittiin kahdeksan suositusta, joilla kansalaisyhteiskunnan autonomiaa, yhdenvertaisuutta ja elinvoimaa voidaan tukea. ”Autonominen ja elinvoimainen kansalaisyhteiskunta on oleellinen osa demokraattista yhteiskuntaa ja sen vaalimiseen tulee kiinnittää huomiota myös Suomessa.” Osallistumalla kuulet lisää tuloksista!

Julkistustilaisuus järjestetään Zoomissa. Linkki ja ohjeet verkkotilaisuuteen lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta.

Ohjelma
8.45 Zoom-tila avataan, mahdollisuus testata verkkoyhteyden toimivuus
9.00 Tervetuloa!
Avaussanat, Niklas Wilhelmsson, yksikönpäällikkö / oikeusministeriö
9.15 Kansalaisyhteiskunnan tila ja tulevaisuus 2020 -luvulla: Tutkimushankkeen keskeiset tulokset ja suositukset, Petri Ruuskanen, yliopistonlehtori / Jyväskylän yliopisto, Julia Jousilahti, vanhempi asiantuntija / Demos Helsinki, Maija Faehnle, erikoistutkija / Suomen ympäristökeskus SYKE.
10.00 Kommenttipuheenvuorot & kysymyksiä ja keskustelua
10.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 20.10.2020 mennessä ilmoittautumislomaketta käyttäen.

Kysy lisää tilaisuudesta ja tutkimushankkeesta hankkeen vastaavalta johtajalta Julia Jousilahdelta sähköpostitse julia.jousilahti@demoshelsinki.fi tai puhelimitse 0407224931.