Oikeusministeriö kutsuu keskustelemaan yhdistyslaista

Tulisiko yhdistyksen perustamisen, jäsenten päätöksenteon ja hallinnon olla helpompaa? Miten vapaamuotoisten ryhmien tarpeet pitäisi ottaa huomioon? Osallistu Oikeusministeriön verkkokeskusteluun ja ole näin mukana kehittämästä entistä parempaa yhdistyslainsäädäntöä. Keskusteluun voi osallistua 30.6. asti.

Verkkokeskustelun aiheina ovat yhdistyksen jäsenten päätöksenteon ja tiedonsaannin, yhdistyksen hallinnon ja vapaamuotoisempien ryhmien vapaaehtoisen tunnistautumisen tärkeät lainsäädäntövaihtoehdot. Keskustelun avulla Oikeusministeriön työryhmä selvittää, miten yhdistysten ja muiden kansalaistoimijoiden toimintamahdollisuuksia voitaisiin parantaa ja lisätä. Tavoitteena on edistää kansalaistoimintaa ja kehittää kevyemmin säänneltyjä toimintamuotoja.

Lisätietoja Oikeusministeriön uutisesta.

Linkki VERKKOKESKUSTELUUN.

ps. Oikeusministeriöllä on parhaillaan menossa myös kysely, jolla selvitetään järjestöjen poikkeusajan kokouskäytäntöjä.