Huhtasuon Viisun julkistamistilaisuus 10.10.2019

Syksyn aikana Huhtasuon Kylätoimistolla on riittänyt rytmiä, tunnelmaa, säveliä ja sanailuja. Yhteisömuusikko Laura Kaartisen johdolla on viidesti kokoontunut ryhmä alueen asukkaita muistelemaan ja keskustelemaan Huhtasuosta. Keskustelujen lomassa on tehty rytmiharjoituksia, riimityksiä ja nuottejakin tapailtu.

Tarinoinnin ja musisoinnin lomassa Laura on työstänyt tapaamisissa syntyneestä materiaalista uutta kappaletta, Huhtasuon alueen omaa biisiä. Työryhmään osallistuneet alueen asukkaat olivat vahvasti mukana luomistyössä, ja biisin lisäksi osallistujilta löytyi myös mahtavaa osaamista muuten sekä musiikin että runoilun saralla.

Biisi sai nimekseen Huhtasuo -viisu, ja sen julkistamistilaisuutta vietettiin 10.10.2019. Julkistamistilaisuudessa kuultiin Huhtasuo -viisun lisäksi myös alueen asukkaiden runoja, muistoja sekä musiikkia heidän itsensä esittämänä. Yleisöä Kylätoimistolle tuli sankoin joukoin, ja julkistamistilaisuus oli kaiken kaikkiaan iloinen ja yhteishenkeä nostattava tilaisuus!

 

Käy katsomassa taltiointi julkistamistilaisuudessa esitetystä Huhtasuo -Viisusta Ihmisten ilmoille! -hankkeen facebook -sivuilta: 

https://www.facebook.com/ihmistenilmoille 

 

Lämmin kiitos Lauralle, Yhtenäiskoulun Opelix -bändille sekä kaikille ryhmän tapaamisissa sekä julkistamistilaisuuden kuorossa mukana olleille asukkaille!

Jatkosuunnitelmaa luodaan parhaillaan, ja tarkoituksenamme on tehdä Huhtasuo -viisulle myös musiikkivideo.