Uusi PAIKKO® osaamistodistus julkaistu!

Uusi PAIKKO® osaamistodistus julkaistu!
Suomen ensimmäinen selainpohjainen, ohjattuun toimintaan tarkoitettu osaamistodistustyökalu julkaistaan 30.8.2019. Osaamistodistus kuvaa havaitut taidot ammatillisten perustutkintojen perusteiden mukaisesti ja se on positiivinen palaute työpaikalla osoitetusta osaamisesta. Osaamistodistustyökalu toimii paikko.fi-sivustolla ja käyttöoikeudet työkaluun myönnetään kaikille organisaatioille, joilla on PAIKKOmallin mukaisesti tunnistettuja oppimisympäristöjä. Uudistettu työkalu varmistaa, että laadittavat todistukset perustuvat aina voimassa oleviin tutkintojen perusteisiin ja kertovat ajanmukaisesti saajansa osaamisesta. Selainpohjaisuus pienentää tietoturvariskejä ja helpottaa käytännön toimintaa merkittävästi. PAIKKO on Suomen ainoa valtakunnallisesti käytössä oleva toimintamalli osaamistodistusten kirjoittamiseen. PAIKKO® tekee näkyväksi työpaikoilla, yhteisöissä ja valmennuksissa havaitun osaamisen. Järjestelmän avulla voidaan tunnistaa erilaisten toimintaympäristöjen mahdollisuudet kehittää ammatillista perusosaamista ja havaita sitä omissa toiminnoissaan. Todistus tasoittaa sen saajan tietä ammatillisessa koulutuksessa ja helpottaa työnhakua ja työllistymistä. Positiivinen palaute tukee osaamistodistuksen saajan itsetuntoa ja helpottaa tulevaisuuden tavoitteiden asettamista. Järjestelmä on kehitetty Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n projektitoiminnassa 2012–2019.

Lisätietoja:

Laatupäällikkö Susanna Uusitalo +358 400 304108 Viestinnän asiantuntija Niko Jokinen +358 50 3272377 Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry www.paikko.fi