Dosentti Sakari Möttönen ruotii sotea uudessa julkaisussa

Dosentti Sakari Möttönen ruotii sotea uudessa julkaisussa

Hyvinvointivaltio otti erävoiton kilpailuvaltiosta”, toteaa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen hallituksen puheenjohtaja, dosentti Sakari Möttönen tuoreessa KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön rahoittamassa julkaisussa ”Sote-uudistamisen anatomia – Yhteiskuntapoliittisia näkemyksiä sosiaali- ja terveydenhuollon reformista”.

Julkaisussa Möttönen ruotii soteuudistuksen kipukohtia, arvioi reformin pitkittymisen syitä ja nostaa esiin eväitä tulevaisuuden ratkaisujen rakentamiseen, erityisesti kolmannen sektorin näkökulmaa esillä pitäen.

Kunta-alalla työuransa tehnyt, monissa sosiaalialan järjestöissä vaikuttanut sosiaalineuvos ja muun muassa kansalaisyhteiskunnasta paljon kirjoittanut Möttönen peräänkuuluttaa jatkossa erityisesti keskustelua sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen eettisistä perustaista ja arvolähtökohdista.

Julkaisu on luettavissa tästä.