Kysely auki 15.6. asti: vaikuta yhdistyslakiin!

Oikeusministeriön yhdistyslakia ja kansalaistoimintaa koskevan kansalaiskyselyn vastausaikaa on jatkettu 15.6. asti! Vastaa ja voit vaikuttaa tulevaisuuden lainsäädäntöön!

Onko yhdistyksen hallinto vaikeaa? Pitäisikö yhdistyksen päätöksentekoa helpottaa tai pienimpien yhdistysten tilinpäätösvaatimuksia keventää?

Oikeusministeriön työryhmä selvittää, miten yhdistysten ja muiden kansalaistoimijoiden toimintamahdollisuuksia voitaisiin parantaa ja lisätä. Tavoitteena on edistää kansalaistoimintaa ja kehittää kevyemmin säänneltyjä toimintamuotoja.

Ministeriö kartoittaa kevään 2019 aikana nykytilan haasteita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia laajasti yhdistyksiltä ja muilta kansalaistoimijoilta. Voit kertoa omat ehdotuksesi ja ottaa kantaa vastaamalla kyselyyn lainsäädännön ja käytäntöjen kehittämistarpeista.

Kysely on auki 3.5.–16.5.2019. Kyselyn perusteella määritellään muutostarpeet. Ratkaisuvaihtoehtoja ja vaikutuksia koskevaan keskusteluun voit osallistua verkossa 28.5.–18.6.2019.

Lisätietoa ja linkki kyselyyn Valtioneuvoston sivuilla.