Ohjeita yhdistyksille Tulorekisteriin liittyen

Ohessa yhdistyksille suunnattua materiaalia ja ohjeita tulorekisteriin liittyen.

• Mitä yhdistykset ilmoittavat tulorekisteriin? Lue ohjeet tästä.
  • Verohallinto on päivittänyt palkintojen verotusohjeistuksen. Katso ohjeet täältä: Verohallinnon ohjeet – palkintojen ilmoitus.
  • Yhdistyksen esim. vapaaehtoisille antamia kiitoksia ja muistamisia ei ilmoiteta tulorekisteriin, jos lahja täyttää verovapauden edellytyksen. Yleishyödyllisten yhteisöjen ja julkisyhteisöjen vapaaehtoistoiminnan ennakkoperintäkysymykset -ohjeistuksessa käsitellään yleishyödyllisten yhdistysten ja julkisyhteisöjen vapaaehtoistoimintaa ennakkoperinnän näkökulmasta.  Vapaaehtoistoimijoille ja yleishyödyllisen yhteisön jäsenille annettavia etuja käsittelee erityisesti  luku 4. Ohjeistuksen voit lukea tästä.

Yleistietoa ja ohjeita tulorekisteristä: